5 SKØNNE IDEER TIL DIN ALTAN INDRETNING

Altan indretning er ikke altid så simpelt som vi tror. Især fordi vi ofte har små altaner og ved indretning af lille altan skal der derfor tages mere stilling til at udnytte kvadratmeterne godt. Jeg giver her nogle idéer og tips til 5 ting der kan gøre din altan skøn.

altan indretning, indretning af lille altan,
altan indretning, indretning af lille altan,

01

BEHAGELIGE MØBLER

Behagelig møbler er et must når det kommer til indretning af altan, ligegyldig om den er lille eller stor. Grunden til, at vi elsker altaner er, at deres eneste formål er – HYGGE. En altan skal emme af hygge. Faktisk er det det eneste der skal være plads til, da alt vi normalt foretager os på vores altan har noget med netop det at gøre.

Derfor vil jeg også sætte fokus på især siddemøbler til at starte med. Vi ser ofte de her brune træstole som altid vipper en smule og hvor du sidder meget oprejst. Min oplevelse er, at disse stole ikke er super hyggelige. Derfor anbefaler jeg istedet at du finder en blød udesofa, behagelige stole, en hængekøje eller andre former for siddemøbler hvor du nemmere kan læne dig lidt tilbage. Det er selvfølgelig ekstra godt hvis du kan finde en stol/sofa hvor du kan både sidde og ligge, hvis du har behov for det.

02

PRAKTISK BORD

Et praktisk bord er godt at have, især når vi taler indretning af små altaner. Jeg mener, at det især gælder en form for bord der er behov for på enhver altan eller bare en lille kasse, så du kan nyde morgenkaffe i solskinnet (eller i regnvejret som det jo ofte bliver). Prøv, at finde et bord der ikke kræver den store vedligeholdelse, så du ikke behøver at bruge tid på det. Igen handler det om, at gøre det så nemt for dig selv som muligt så du kan fokusere på at slappe af, læse en god bog og vande et par planter.

03

PLANTER & GRØNT

For ja, der skal planter til, medmindre du dræber dem efter en uge. For planter er bestemt ikke for alle, men jeg mener alligevel at de tilføjer en hel del til stemningen på altanen og som en del af altan indretningen. Planter kan komme i enhver form og farve du ønsker, alt efter hvilken funktion du gerne vil have, at de har. Du kan dermed vælge enten blomster, grønne planter, eller krydderurter. Du kan selvfølgelig også blande dem alle.

04

LYS & LANTERNER

Lys i forskellige former kan tilføje en hel del til til stemningen og altan indretningen. Ved at tilføje lys i forskellige niveauer kan det give en større dybde til altan stemningen. Du kan bl.a. tilføje lyskæder på gelænderet, du kan tilføje udendørslamper til væggene eller lanterne til gulvet. Det er dog vigtigt, at du generelt sørger for at bruge lys der kan holde til at kunne bruges udenfor.

05

GRILLEN

Sidst men ikke mindst er der grillen. Det er måske ikke det mest feminine og æstetisk smukke der findes til altan indretningen. Men den er skøn til en altan – især når den kommer i lille form. Vi forestiller os, at købe en lille grill og sidde på altan gulvet omkring den, grille rejer og asparges med et glas vin i hånden. Den giver simpelthen bare det ekstra touch.

altan indretning, indretning af lille altan,

FÅ HJÆLP TIL ALTAN INDRETNING

Det er umiddelbart ikke det største projekt at indrette en altan. Dog kan det stadig kræve tid at finde de helt rigtige møbler og ting til altanen, da den netop kræver en mere special behandling fordi alle møbler bl.a. skal være beregnet til udebrug og fordi det kan være en fordel at lede lidt længere efter multifunktionelle møbler, der giver bedre plads og flere muligheder til altan indretningen.

Jeg hjælper dig meget gerne, ligegyldigt om du har brug for en smule rådgivning eller hjælp til hele dit altanprojekt. Kontakt mig for at få hjælp til din altan indretning.

UDFORSK FLERE AF MINE PROJEKTER & DESIGN TANKER

boligstylist, boligindretter, indretning i hjemmet, indretningsarkitekt priser, indretningskonsulent priser, erhvervsindretning, altan indretning, indretning af lille altan,

FIND MERE ALTAN INDRETNING INSPIRATION PÅ MIN PINTEREST