HVAD KOSTER EN NY INDRETNING | 3 FORSKELLIGE INDRETNINGSBUDGETTER

Jeg har før snakket om hvad du egentlig får for pengene ved at ansætte en indretningskonsulent til at stå for en ny indretning og i denne artikel vil jeg komme nærmere ind på hvad selve indretningen kan kosten (ekskl. løn til indretningskonsulent og håndværkere). Der er flere grunde til, at jeg mener at det er vigtigt at vise jer eksempler på indretningsbudgetter selvom jeg aldrig kan sige på forhånd præcist hvad jeres indretningsprojekt vil koste, da der altid vil være individuelle behov.

Nogle af grundende til, at jeg mener at det er super vigtigt at vise jer eksempler på hvad en ny indretning kan koste er:

 • Mange bliver chokeret over fakturaen fra en indretningskonsulent, men tænker ikke over at størstedelen af pengene går til de møbler (og håndværkere) som du alligevel ville skulle bruge penge på hvis du vil have en ny indretning.
 • Det kan være svært at få et overblik over hvor meget en ny indretning kommer til at koste og derudover synes jeg også, at det er svært overhovedet at finde information på det. Derfor vil jeg gerne give jer et eksempl på 3 forskellige indretningbudgetter, så i har nogle ca. tal at gå efter – alt efter hvad jeres personlige rådighedsbeløb er.
 • Hvad koster en ny indretning,
 • Hvad koster en ny indretning,
 • Hvad koster en ny indretning,
 • Hvad koster en ny indretning,
 • Hvad koster en ny indretning,
 • Hvad koster en ny indretning,
 • Hvad koster en ny indretning,
 • Hvad koster en ny indretning,

Skriv til mig på info@lubi-studio.dk for at få hjælp med at lægge et budget til en ny indretning

De 3 indretningsbudgetter er derfor baseret på følgende kategorier:

 • Budget-venlig:
 • Medium prisklasse
 • Eksklusivt

De ‘budget-venlige’ priser er baseret på IKEA og andre lavpris mærker. De ‘eksklusive’ priser er baseret på mærker som Armani (f.eks. Armani Dada) og andre high-end design produkter og den ‘medium prisklasse’ er baseret på mærker derimellem (god kvalitet til en fair pris).

Det er ikke nødvendigvis enormt svært at lave et budget til en ny indretning, det er bare enormt tidskrævende og vil stort set aldrig blive 100% præcist, da der er enormt mange detaljer man skal tænke over.

Først og fremmest skal du finde alle de møbler du skal bruge og priserne på dem. Noget af inventaret skal opmåles mere præcist end andet og her vil priserne variere – det kan være produkter som f.eks. gardiner. Derudover skal du huske at medregne fragt, hvis møblerne bestilles online eller skal køres hjem til dig fra butikken.

Der skal også indhentes tilbud fra håndværkere såsom tømre og malere. Nårh ja, der er også malingen. Der skal du jo lige udregne hvor mange kvadratmetre malingen dækker for at se hvor mange bøtter maling du skal bruge og så kan du se prisen. Cirka. Derudover er det en rigtig god idé at teste malingen inden du køber 7 spande af den, da farven kan se anderledes ud på væggen alt efter lysindfaldet. Men det har ikke noget med budgettet at gøre, så det kan vi tale mere om senere hen.

Så er der jo også alle detaljerne i forhold til accessories i dit nyindrettede hjem. For hvis der er én ting der ikke går, så er det de gamle coca-cola håndklæder du købte på en ferie til Mallorca for 15 år siden. Det ser simpelthen forkert ud med dem i dit nye badeværelse. Så ud med dem og køb nogle nye.

Nå ja, badeværelset. Alt efter hvad hvor stor en omgang det skal have vil budgettet se forskelligt ud. Hvis det er en hel renovering skal du her også tænke på VVS priser og priser på fliser og bruse apparature. Og hårde hvidevare.

De hårde hvidevare gælder også i køkkenet, hvor der er flere af dem end i badeværelset. Her er apparaturer som håndvask også noget der skal opmåles og derfor kan have en anden pris end den du kan finde online.

Nu kan du måske se, at det ikke bare er ligetil at nævne en pris på en ny indretning til netop dit hjem, men håber i det mindste at du har fået et lille overblik over de forskellige priskategorier og hvilke detaljer man skal være opmærksom på.

MEN HVAD KOSTER EN NY INDRETNING SÅ?

På billederne nedenfor har jeg samlet priserne for de forskellige rum, for at vise jer de forskellige estemater af hvad en hel boligindretning vil koste. Grunden til at der er så stor en forskel på den ‘budget-venlige’ og den ‘eksklusive’ prisklasse er, at jeg prøver at vise nogle ekstreme eksempler. Det kan dog sagtens blive endnu vildere f.eks. hvis du kun indretter med genbrug kan en ny indretning blive billigere end den ‘budget-venlige’ eksempler og det kan også sagtens blive dyrere end den ‘eksklusive’ eksempler, hvis du indretter med high-end-skræddersyet-ikke-tilgængelige-for-alle-og-enhver produkter. Når det er sagt, så findes alt imellem ‘budget-venlig’ og ‘medium’ og ‘medium’ og ‘eksklusiv’ selvfølgelig også.

Det at have et budget, ligegyldigt hvor stort eller lille det er, er essentielt for at estimere grænserne for din nye indretning, hvilke muligheder du har og hvordan du kan få mest muligt for dine penge. Meget er muligt med ethvert budget – men det er stadig vigtigt at sætte forventningerne, både for hvor meget arbejde der kan laves og kvaliteten af det.

Har du brug for mere inspiration til en ny indretning kan du finde den under mine ‘Projekter & Design Tanker‘.

Jeg hjælper dig hellere end gerne med at lægge et personligt budget for dig og din nye boligindretning. Skriv til mig på info@lubi-studio.dk, så finder vi sammen ud af hvad de bedste muligheder er for dig.