10 IDEER TIL INDRETNING AF BØRNEVÆRELSE

Et børneværelse skal være både funktionelt og kreativt. Derudover skal det helst være i nogle farver som dit barn er glad for, men som du samtidig kan holde ud at kigge på. Jeg giver dig derfor 10 ideer til indretning af børneværelse lige her.

Tankerne bag mine ideer til indretning af børneværelse stammer fra min generelle udgangspunkt om indretning, nemlig at rummet skal inddeles i forskellige zoner til forskellige behov. Især når det gælder ideer til indretning af børneværelse mener jeg, at zoner bør være i højsædet, da der bør være plads til flere forskellige former for leg, samt kreativitet og fordybelse. Jeg indretter altid udfra barnets (og forældrenes) alder, behov og ønsker, så denne artikel viser forskellige måder jeg bl.a. indretter på og du kan derfor sammensætte idéerne til forskellige børn efter alder.

Vi starter med de lidt mere praktiske/basale ideer til indretning af børneværelse og viser jer derefter de lidt sjovere ideer med plads til leg og kreativitet.

10 ideer til indretning af børneværelse,

01

SENG MED PLADS TIL HYGGE OG LÆSNING

Der findes mange kreative sovemuligheder til børneværelser. Sengen kan integreres som en del af en hule, med plads til læsning og hygge og med opbevaring under sengen til tøj og/eller legetøj i børnehøjde.

Derudover kan den også integreres som en del af et legestativ med klatring og rutschebane, hvis der er plads til det.

02

OPBEVARING AF LEGETØJ & HØJDER

Ved opbevaring for børn er det vigtigt at det legetøj m.m. som de bruger ofte er opbevaret i børnehøjde, så de selv kan nå tingene.

Det kan være en god idé, at vælge en opbevaringsform med flere små rum, så tingene kan inddeles og organiseres. På den måde kan de nemmere finde tingene når de skal bruges og samtidig er det nemmere at rydde op hvis alle ved præcis hvilken ‘plads’ tingen har.

Det kan være rart at gemme de fleste ting væk for at få rummet til at rode mindre, men når det gælder børneværelser er det alligevel vigtigt at nogle specieludvalgte ting står fremme, da børn har det med at vælge netop disse ting til at lege med.

03

TØJOPBEVARING

Når det kommer til tøj opbevaring gælder samme regler som ved opbevaring af legetøj og andre ting, alt efter alderen på jeres barn.

Flere ideer til indretning af børneværelse kan være at bruge store skuffer eller lignende i skabet, til sæsonbaseret tøj og sko.

04

GULVPLADS

Hvis jeres børneværelser er forholdsvis små kan det være en god idé at placere møbler osv. op ad vægge så der er plads til leg på gulvet.

Derudover kan et stort gulvtæppe tilføre hygge og varme til rummet.

05

FARVER

Som nævnt skaber farver inspiration og kreativitet, men skal samtidig være noget, at i som forældre skal kunne holde ud at kigge på.

Jeg holder mig derfor generelt fra de klassiske ‘LEGO farver’, da de kan være lettere kræs for øjnene. Når det så er sagt betyder det absolut ikke at man ikke kan være kreativ med farver og mønstre. Tværtimod.

Det er nemlig nemmere med børneværelser at tilføje flotte, mønstrede tapeter. HER kan i bl.a. se nogle af mine absolut favorit tapeter, der forhåbentlig også kan give jer inspiration og ideer til indretning af børneværelse.

Jeg kan hjælpe dig med at få alle dine ideer til indretning af børneværelse til at gå i opfyldelse.

Skriv til mig på info@lubi-studio.dk for at høre mere.

06

SKRIVEBORD TIL LEKTIER

Alt efter alder er en zone til lektier en god idé.

En af de bedste ideer til indretning af børneværelse er at gøre lektie zonen så hyggelig som muligt med masser af hygge og nemme muligheder for at opbevare skolebøger, tuscher osv.

En behagelig stol er især vigtigt her, da det også kan være med til at gøre lektierne lidt nemmere.

Tilføj hertil en kop kakao og nogle snacks – så skal i nok komme igennem det.

07

VILD & ENERGISK LEG

Hvis du har et lidt større børneværelse er der plads til vild og sikker leg ved at opsætte en klatrevæg, ræbstiger, net, rutschebaner osv.

08

HULE STEMNING

En hule stemning kan tilføjes til enten sengen, klatreområdet eller ved mulighed for at jeres barn/børn selv kan bygge den ved gulvplads eller måden møblerne er placeret på.

09

KREATIVITET

I en kreativitets zone er der plads til at tegne, lave perleplader osv. Hvis i har brug for sådan en zone er opbevaringen også særlig vigtigt, da en organiseret opbevaring som sagt vil gøre oprydning meget nemmere, især når der er tale om småting såsom perler.

I kreahjørnet kan det være en god idé at stille tuscher osv. frem i en form for åben opbevaring for, at de indbyder til at man skal bruge dem. Børn har det som sagt ofte med at vælge at bruge de ting som de kan se og det er derfor også noget i kan tænke over ift. hvilke ting der skal placeres fremme og hvilke der kan gemme mere væk.

Hvis værelses er småt, kan denne zone slåes sammen med lektiezonen.

10

PLAYSTATION/COMPUTER OMRÅDE

Sidst men ikke mindst er der Playstation og/eller computer området, hvilket selvfølgelig også kommer an på alderen.

Det vigtigeste ved dette område er nok at det placeres efter opladningsmuligheder og dernæst skal der være plads til snacks og sodavand.

10 ideer til indretning af børneværelse

Jeg håber at i har fået god inspiration og gode ideer til indretning af børneværelse og er klar til at udføre jeres og jeres børns ønsker og drømme. I kan se flere af mine Projekter & Design Tanker for, at få endnu flere ideer til indretning af børneværelse og meget mere.

  • 10 ideer til indretning af børneværelse
  • 10 ideer til indretning af børneværelse

Få endnu, endnu, endu flere ideer til indretning af børneværelse:

Hos LUBI STUDIO har jeg en helt speciel og struktureret tilgang til ethvert indretningsprojekt. Som boligindretter er min overbevisning, at for at skabe en ideal indretning i hjemmet og på børneværelses skal fundamentet være på plads og herefter kan vi begynde at bygge ovenpå. Med fundamentet mener jeg egentligt flere ting. Det kan f.eks. være at rummene er ideale for den måde man bevæger sig i det og bruger det og om alle praktiske ting er på plads. Derefter bygger vi ovenpå og tilføjer ting der måske er mindre praktiske, men til gengæld har en personlig værdi. Kombinationen af mine metoder er lige præcis det der kan gøre dit hjem, børneværelse, kontor, campingvogn eller andet rum helt unikt.