5 DESIGN TIPS TIL EN MASKULIN INDRETNING

Maskulin indretning har som sådan ikke noget at gøre med om du er mand eller kvinde, men hvilken stil du ønsker at indrette dit hjem i og hvad DU definerer din stil som.

Generelt er det vigtigt at bruge forskellige materialer og farver til indretning i hjemmet for, at skabe en balance i hjemmets indretning. Men ønsker du, at have en overvægt af maskulinitet i dit hjem kan du følge mine 5 design tips til en maskulin indretning:

01

MØRKE FARVER

Mørke farver giver en maskulin balance, men kan også være med til at tilføje en hyggelig stemning.

Hvis man arbejder i en palette med udelukkende mørke farver er det derudover også vigtigt, at blande lidt flere materialer for at stemningen ikke går over og bliver tung og nedtrykt i stedet for intim og hyggelig.

02

RÅ MATERIALER

En overvægt af rå materialer er med til at skabe en mere maskulin indretning. Disse materialer er bl.a. stål, sten, beton, læder og træ.

Jeg anbefaler at du indtænker de forskellige materialer i alle elementer. En stol kan fx sagtens være af træ, hvis det er en spisestol til køkkenet, men er måske ikke så rar som lænestol, hvor en læderstol vil egne sig bedre.

maskulin indretning,

Et ekstra lille tip til den maskuline indretning er, at alt som udgangspunkt skal have en funktion. Det går LUBI STUDIO egentligt generelt meget op i, da jeg mener at design aldrig må overskygge funktion.

  • maskulin indretning,
  • maskulin indretning,
  • maskulin indretning,
  • maskulin indretning,
  • maskulin indretning,
  • maskulin indretning,
  • maskulin indretning,
  • maskulin indretning,

03

TUNGE TEKSTILER

Tunge tekstiler er med til at give tyngde og dybde til en maskulin indretning. Det kan du bl.a. gøre ved at vælge fx velour eller tykke polyester gardiner.

04

KANTEDE FORMER

Ønsker du en maskulin indretning er det en god idé at vælge en overvægt af firkantede og trekantede former til dine møbler, frem for runde former. Det gælder både til din køkkenbordplade, dit sofabord og dine stole. Jeg mener dog, at det er en god idé at supplere de spidse former med et par runde bare for, at bryde det en lillesmule op.

05

STORE MEN FÅ MØBLER & DETALJER

Store møbler betyder ikke nødvendigvis kun at de er store ift. længde og bredde. Det kan også være en sofa der er mere fyldig i sit udseende eller store tunge krukker og planter til, at dekorere dit hjem med.

Hvis du vælger store møbler er det derfor også en god idé at udvælge få af dem i god kvalitet. Det giver en ro og overskuelighed til en mørkere, maskulin indretning.

Du kan bruge ovenstående liste til at sammensætte idéer til din indretning. Prøv at forstille dig hvor du ønsker de forskellige materialer, hvilke farver de skal have og hvordan de skal se ud. Dermed kan du bruge hvert step til at finde din maskuline indretningsstil og elementer. Prøv fx at tænke ét møbel eller accessory hvor du overvejer alle punkterne. Fx dit køkkenbord: Hvilken farve skal det have? Hvilket materiale eller tekstil? Hvor tungt skal det være? Hvilken form? Og hvor stort skal det være? Det kan være en god idé at gøre det med de store elementer i rummet først og derefter tilpasse de mindre elementer så du finder den rette balance.

KONTAKT MIG PÅ INFO@LUBI-STUDIO.DK HVIS DU ØNSKER AT FÅ HJÆLP TIL DIN INDRETNING.

Hos LUBI STUDIO har jeg en helt speciel og struktureret tilgang til ethvert indretningsprojekt – også til en maskulin indretning. Som boligindretter er min overbevisning, at for at skabe en ideal indretning i hjemmet skal fundamentet være på plads og herefter kan vi begynde at bygge ovenpå. Med fundamentet mener vi egentligt flere ting. Det kan f.eks. være at rummene er ideale for den måde man bevæger sig i det og bruger det og om alle praktiske ting er på plads. Derefter bygger vi ovenpå og tilføjer ting, materialer og møbler til en maskulin indretning eller andet. Kombinationen af mine metoder er lige præcis det der kan gøre dit hjem, café, kontor, campingvogn eller andet rum unikt.