HYGGELIG MINIMALISME – ET UNIKT HJEM

I dette indretningsprojekt blev der lavet en klar plan fra start. Rene linjer, bløde farver og balancerede teksturer var hovedelementerne for hjemmet. Dermed blev tegningerne for et hyggeligt, minimalistisk hjem skabt.

Selvom der en overbalance af komplementære farver og materialer for, netop at give et roligere udtryk, var det også vigtigt at bryde de bløde farver og materialer med en kontrast. Der blev derfor indsat beton, der sammen med bl.a. træ går igen i alle rum for, at følge den røde tråd. Sammensætningen af netop disse elementer og måden at indsætte dem på giver en skøn balance til et minimalistisk hjem og den minimalistiske livsstil.

 • minimalistisk hjem, minimalistisk gaderobe, minimalistisk køkken,
 • minimalistisk hjem, minimalistisk gaderobe, minimalistisk køkken,
 • minimalistisk hjem, minimalistisk gaderobe, minimalistisk køkken, minimalistisk køkken
 • minimalistisk hjem, minimalistisk gaderobe, minimalistisk køkken, minimalistisk køkken
 • minimalistisk hjem, minimalistisk gaderobe, minimalistisk køkken, minimalistisk køkken
 • minimalistisk hjem, minimalistisk gaderobe, minimalistisk køkken,
 • minimalistisk hjem, minimalistisk gaderobe, minimalistisk køkken,
 • minimalistisk hjem, minimalistisk gaderobe, minimalistisk køkken, minimalistisk gaderobe
 • minimalistisk hjem, minimalistisk gaderobe, minimalistisk køkken, minimalistisk gaderobe
 • minimalistisk hjem, minimalistisk gaderobe, minimalistisk køkken,
 • minimalistisk hjem, minimalistisk gaderobe, minimalistisk køkken, minimalistisk gaderobe
 • indretning af kontor i hjemmet, minimalistisk hjem, minimalistisk gaderobe, minimalistisk køkken,

PLANTEGNING & MØBELLAYOUT

Plantegningen blev først og fremmest brugt til, at vise hvordan møblerne blev optimalt placeret i lige præcis dette hjem. Ønsket om et minimalistisk hjem og et projekt med simplicitet og rummelighed gjorde det muligt for mig at skabe rum med plads omkring alle objekter og rum der samtidig blev udnyttet til fulde. Det var især vigtigt, at få plads til godt udnyttet opbevaring, da et minimalistisk hjem kræver en minimalistisk livsstil, der igen kræver at alle overflødige ting bliver bortskaffet og al rod bliver gemt væk for, at sørge for, at den minimalistiske livsstil giver den ro som den skal (se mere om dette længere nede).

MINIMALISTISKE RUM

MINIMALISTISK ENTRÉ

Et stort spejl i fokus gav en større rum fornemmelse, samt en fantastisk æstetik i den minimalistiske indretning. Derudover gav skabet opbevaringsplads fra gulv til loft for, at gemme sæson tøj pænt væk samtidig med, at der er plads til hektiske fodspor.

MINIMALISTISK KØKKEN

Væggen er udnyttet fuldt ud til opbevaring. Køkken øen, der også kan benyttes som bar, giver plads til et samlingspunkt for lange aftensamtaler omkring gode drinks.

I det skønne vinduesparti står det lille bord med 2 stole i baggrunden, klar til den obligatoriske morgenkaffe der starter dagen ud på den bedst mulige måde.

MINIMALITSTISK SPISESTUE / DAGLIGSTUE

I dette projekt var den minimalistiske livsstil og sammenværet omkring et bord langt vigtigere end en sofa og fjernsyn, hvilket der selvfølgelig ville være plads til i stedet, hvis det var det man ønskede. Der er op til flere oplagte muligheder i dette fantastiske rum.

Rummet blev holdt helt enkelt, med få ‘center pieces’ der giver blikfang. I dette tilfælde spiller lamperne særligt godt sammen med endevæggen og den store plante, samt det bløde tæppe som bryder de hårdere materialer i dette rum.

MINIMALISTISK SOVEVÆRELSE

Soveværelset er i de fleste tilfælde det rum, hvor der er mest fokus på afslapning (udover badeværelset). Derfor var det også særligt vigtigt, at der var fokus på et minimalisk design med en overbalance af bløde tekstiler og farver. Der skulle derudover være fuldstændig frit for larm i form af farver og nips, hvilket gjorde at opføringen af et skab der fylder hele væggen, gav mindre mulighed for rod og dermed bedre mulighed for, at gemme tingene væk.

MINIMALISTISK KONTOR

Da der i netop dette hjem var behov for et kontor sørgede jeg igen for, at rummet lagde op til fordybelse, koncentration og kreativitet. Derfor placerede jeg skrivebordet mod vinduet for, at give en skøn udsigt med mulighed for, at finde inspiration, fremfor, at vende skrivebordet ind mod rummet, hvilket nemt kan resultere i mistet fokus, da det ligepludseligt er “de daglige pligter” man er rettet imod.

MINIMALISTISK BADEVÆRELSE

Et badeværelse skal generelt stå på afslapning og det er ingen undtagelse i et minimalistisk hjem med en minimalistisk livsstil. Dog var badeværelset i dette tilfælde dog det sværeste at indrette, da overvejelser omkring vigtigheden af travlhed vs. afslapning blev drøftet. Disse overvejelser er selvfølgelig enormt vigtige i alle tilfælde, da beslutningen kan påvirke din hverdag meget. Det endte i dette tilfælde med, at afslapning og ro var det absolut vigtigeste og af netop denne årsag blev der indsat et badekar fremfor en bruser.

PLANLÆGNING AF ET INDRETNINGSPROJEKT

Som i forhåbentligt kan se på tegningerne er der en rød tråd i projektet. Dette var KUN muligt fordi der blev lavet en klar plan fra starten og fordi jeg stille og roligt, ved hjælp af mine metoder, indsnævrede mig på hvad der rent faktisk var essensen af både indretningsstil og behov i dette specifikke tilfælde. Ligegyldigt om du elsker minimalisme eller om du finder dig meget bedre tilpas i et hjem fyldt med pastelfarver er metoderne til, at opnå det de samme.

Jeg anbefaler, at du tager en snak med nogen (eller med dig selv) om hvilke små gøremål og rutiner der er de vigtigeste i din dagligdag, hvilke farver og materialer der inspirerer dig, hvilke der giver dig ro og hvilke der giver dig mere energi. Derefter kan du stille og roligt lægge disse brikker sammen ved, at tage en plantegning af dit hjem og se på hvilke ændringer der skal ske i dit hjem for, at dine behov bliver dækket eller for, at dine gøremål og rutiner bliver nemmere eller mere komfortable, at udføre.

ET MINIMALISTISK HJEM KRÆVER EN MINIMALISTISK LIVSSTIL

Som sagt kræver et minimalistisk hjem en minimalistisk livsstil. Med det mener jeg, at et minimalistisk hjem ikke kan køre rundt, hvis din livsstil ikke passer til. Dette indebærer især, at hjemmet bliver holdt rent for ellers forbliver det ikke roligt – ligegyldigt hvor mange æteriske olier du spreder.

Har du brugt for hjælp til at indrette dit hjem og gøre det unikt for dig, så står jeg hellere end gerne til rådighed. Du kan kontakte mig på info@lubi-studio.dk for, at høre mere om hvordan vi kan samarbejde. Jeg giver også online vejledning om indretning, hvilket du også kan høre mere om.

SE FLERE AF LUBI STUDIO’S PROJEKTER HER

UDFORSK MIN MINIMALISTISKE INDRETNINGSSTIL

På pinterest gemmer jeg al min indretningsinspiration og dette board er lavet specielt til indretning. Jeg håber, at du vil blive inspireret.

Hos LUBI STUDIO har jeg en helt speciel og struktureret tilgang til ethvert indretningsprojekt. Min overbevisning er, at for at skabe et idealt hjem skal fundamentet være på plads og herefter kan vi begynde at bygge ovenpå. Med fundamentet mener jeg egentligt flere ting: Det kan f.eks. være at rummene er ideale for den måde man bevæger sig i det og bruger det og om alle praktiske ting er på plads. Derefter bygger vi ovenpå og tilføjer ting der måske er mindre praktiske, men til gengæld har en personlig værdi. Kombinationen af mine metoder er lige præcis det der kan gøre dit hjem, café, kontor, campingvogn eller andet rum unikt.