INDRETNING AF 1-VÆRELSES LEJLIGHED – FUNKTIONALITET & SIMPLICITET

TINY LIVING

Tiny living, simple living eller indretning af 1-værelses lejlighed er en opstået trend, hvor man renoverer en campingvogn, container eller lignede med det formål at bo i det. Både for at sparre penge på husleje og for at få et mere minimalistisk liv, hvor kun de ting man har absolut mest brug for er tilgængelige i hjemmet. Når rummet er så småt er det derfor også vigtigt at funktionalitet og simplicitet er i fokus.

  • indretning af 1-værelses lejlighed,
  • indretning af 1-værelses lejlighed,

1-VÆRELSES LEJLIGHEDER I DANMARK

Grunden til, at vi snakker om tiny living er fordi flere og flere lejligheder i Danmark og især i København er 1-værelses lejligheder (eller det de kalder et studio). Som studerende er en 1-værelses lejlighede, studielejlighed eller kollegie værelse en perfekt mulighed for, at bo billigt og komfortabelt. Det er dog også mere og mere normalt, at bo 2 personer i en 1-værelses lejlighed. Ligegyldigt om du er single eller et par, studerende eller ej, så er indretningen af en 1-værelses lejlighed måske endnu sværere at få styr på end andre lejligheder, da fokus på funktionalitet og simplicitet er noget af det vigtigeste.

Selvom funktionalitet er vigtigt betyder det dog ikke, at der ikke er plads til personlighed og til at sætte sit eget præg på indretningen, bl.a. gennem de former og farver man vælger.

  • indretning af 1-værelses lejlighed,
  • indretning af 1-værelses lejlighed,

INDRETNINGSTIPS TIL 1-VÆRELSES LEJLIGHEDER

På de ovenstående billeder kan i se et af mine projekter. Jeg har indrettet lejligheden på 2 forskellige måder for at vise forskellige løsninger. Det øverste billede har et lidt mere roligt udtryk, hvor jeg har sat hyggen om spisebordet i fokus og samtidig sat stor vægt funktionelle opbevaringsløsninger. Bl.a. kan man nemt finde senge hvor madrassen kan løftes, så der er plads til opbevaring i sengen. Samtidig giver tøjstativet mere luft til rummet end et lukket skab ville gøre. Derudover har jeg også gjort plads til et skrivebord i hjørnet, der har den skønneste udsigt over Københavns tage og marmorkirken.

På andet billede har jeg indrettet den 1-værelses lejlighed med størst fokus på funktionalitet for 2 personer. Jeg har lavet en hems til at sove på, med opbevaringsplads under trappen, som en integreret del af indretningsløsningen. Denne indretningsløsning giver plads til 2 kontorpladser – 1 under sengen og 1 samme sted som ved første løsning. Dog vender skrivebordet ved vinduet anderledes, da jeg har forlænget væggen mellem køkkenet og badeværelset for, at få endnu mere opbevaringsplads. Derudover kan bagsiden af det skab også bruges som væg til et fjernsyn.

I denne specifikke lejlighed var der på ingen måde plads til både sofa sektion og spisebordsplads, hvilket meget godt viser indbegrebet af simple living. Det er derfor også vigtigt at man er klar på, at sortere ud i sine ting og tage et valg om at bo på den måde.

FORDELE & ULEMPER VED AT BO I 1-VÆRELSES LEJLIGHED

ULEMPER

  • Minimal plads til gæster
  • Minimal plads til hjemmetræning eller lignende
  • Minmal plads til ting, tøj og sko

FORDELE

  • Lavere faste udgifter
  • Råd til flere fornøjelser
  • Et simplere liv med plads til de ting der betyder mest

FÅ HJÆLP TIL INDRETNING AF 1-VÆRELSES LEJLIGHEDER

Indretning af en 1-værelses lejlighed kan være svær fordi man ofte skal tænke ekstra kreative og specielle løsninger ind i indretningen. Det gør også, at man nemmere kan komme til at lave fejlkøb og derfor kan du ofte sparre både tid og penge ved at ansætte en indretningskonsulent til dit 1-værelses indretningsprojekt.

Skriv til mig på info@lubi-studio.dk hvis du gerne vil høre mere eller hvis du bare vil have en hyggesnak.

SIMPLE LIVING INDRETNINGSIDEER

På pinterest gemmer jeg al min indretningsinspiration og dette board er lavet specielt til indretning af små hjem. Jeg håber, at du vil blive inspireret.