10 IDEER TIL INDRETNING AF SOMMERHUS

Det er som om der gælder særlige regler, når det kommer til indretning af sommerhus. Der er lidt mere luft til at trække vejret og bare være. Derfor giver jeg her 10 ideer til indretning af sommerhus, som har til formål at skabe hygge, tilstedeværelse og ro.

KONTAKT MIG PÅ INFO@LUBI-STUDIO.DK, HVIS DU HAR BRUG FOR HJÆLP TIL INDRETNINGEN AF DIT SOMMERHUS.

1. STILEN

Den første af mine 10 rigtig gode ideer til indretning af sommerhus er noget meget fundamentalt for indretning generelt. Det er nemlig en rigtig god idé at lægge finde en overordnet stil, lægge en plan og lave et mood board for indretningen af sommerhuset.

Pt. er jeg især vild med disse 3 indretningsstile til sommerhuset:

  • Landlig
  • Romantisk
  • Klassisk
ideer til indretning af sommerhus

2. MASSER AF STOF & BLØDE MATERIALER

Forskellige materialer skaber forskellige stemninger og det er ingen undtagelse, når det kommer til indretning af sommerhuset. Her vil jeg foreslå, at du skaber en overvægt af femininitet ved at benytte en hel del bløde stoffer og materialer. Gerne i forskellige teksturer og mønstre. Dette gælder både gardiner, puder, dyner, hynder osv. Indret gerne med ekstra puder og dyner.

De bløde stoffer skaber nemlig en ro og velvære, som gør at du automatisk slapper mere af.

3. UDSIGTSPLADS

Ligegyldigt om det er gennem dit vindue i stuen eller soveværelset eller om det er et lille spot på terrassen eller oppe i hjørnet er haven har de fleste af os et sted vi sider og nyder udsigten eller blot omgivelserne omkring os. Vi har det med at følge sammen vaner og mønstre og sætte os det samme sted hver gang, selvom vi måske ikke ligger mærke til det.

Den 3. af de 10 ideer til indretning af sommerhus er derfor at tænkte over hvor din udsigtsplads er og gøre pladsen hyggelig ved at tilføje en god stol en pude, et tæppe og evt. en lampe, hvis det også er denne plads du sidder og læser på i ny og næ.

4. UDEBRUSER

Et sommerhus er et fristed, hvor det som reelt er en smule nemmere at være i nuet. Mange nyder en forfriskende dukkert i havet uanset årstiden. Det kan være det er blevet til et morgenritual med kaffe i hånden og badekåbe over armen.

At tilføje en udebruser til dit sommerhus er et godt supplement til badningen i havet. Det har både en praktisk funktion i og med du ikke slæber lige så meget sand med inden for og samtidig har det en mental forfriskende egenskab i og med du mærker luften og naturen sammen med vandet.

Flere ideer til indretning af sommerhus kan være at tilføje en afskærmning en knagerække og en lille skammel til dine ting.

ideer til indretning af sommerhus

Husk at du altid kan skrive til mig på info@lubi-studio.dk, hvis du har brug for flere ideer til indretning af sommerhus.

5. GÆSTEHYTTE ELLER ANNEKS

Det er altid dejligt at få gæster, men mange sommerhuse er for små til, at der er værelser nok til at huse dem alle sammen. En god idé er derfor at bygge et anneks eller en gæstehytte oppe i hjørnet af haven.

Dette kan du både gøre fint og hyggeligt i stil med sommerhuset og samtidig giver du dine gæster den plads og ro de måske også har brug.

Endnu en af mange ideer til indretning af sommerhus er, at tilføje en lille terrasse med 2 stole og et bord, så de også har mulighed for at nyde morgenkaffen her.

6. SKÆVE KOPPER & UENS GLAS

Jeg er som regel rimelig stringent i min indretning og foretaler for, at have ens sæt af glas, kopper, tallerkener osv. når det kommer til indretning af hjemmet. Men som sagt er der af en eller anden årsag nogle helt specielle regler, når det kommer til indretning af sommerhuset.

Her er der plads til lidt mere uorden som med sin stille tilstedeværelser formår, at gøre sommerhuset endnu mere hyggeligt, end hvis det hele var ens.

Den 5. af mine ideer til indretning af sommerhus er derfor at bruge skæve kopper og uens glas i forskellige farver og forme. Dog gerne i keramik kopper, da keramik kopper skaber en hel særlig stemning, i min mening. Hus dog at selvom kopperne gerne må være skæve og uens skal de alligevel passe sammen. Men om det er tilfældet, at de gør det vil jeg lade være op til dig og din egen personlige stil.

ideer til indretning af sommerhus

7. UDEOMRÅDE – TERRASSE & HAVEMØBLER

Da en stor det af sommeren forhåbentlig bruges udenfor kan det være både praktisk og skabe et uderum med masser af hygge, hvis du bruger lidt tid på at indrette din terrasse og have med et loungesæt, tæpper, puder og lyskæder.

Igen kan lag af forskellige former for stof gøre en stor forskel og skabe meget af den hyggelige stemning, men også lyskæder er den perfekte detalje ved indretning af udeområdet i dit sommerhus.

8. LYS

Når nu vi er i gang med at tale om lys kan jeg lige nævne lidt mere om det, som en del af ideer til indretning af sommerhus. Lys er med til at sætte stemningen, både ved lampens form og farve, men også ved selve lysets farve.

I sommerhuset er det godt at købe LED pærer, som du kan dæmpe og som har et gulligt skær, da dette er det letteste for øjnene og er med til, at få dig ned i gear.

Som hovedregel skal der være 7 lyskilder for hvert rum, så gå gerne rundt i dine rum og tæl hvor mange der pt. er. Overvej derefter hvor og hvordan du kan placere flere, der hvor der mangler.

Hver gerne kreativ, når du indtænker lys ind i et rum. Skal det være en væglampe, loftlampe, gulvlampe, lyskæde eller noget helt 5. der passe bedst ind med hvad du allerede har – Har du mange gulvlamper, kan det f.eks. være en idé at tilføje et par væglamper.

9. Ild & varme

En lille brændeovn med varmende flammer gør simpelthen bare noget ved stemningen i et sommerhus. Du kan gøre området omkring din brændeovn hyggelig, ved at finde en god lænestol, en fin brændekurv, en lampe og en god bog.

Uanset om du har meget eller lidt plads er en grill også et must og det er ligegyldigt om du lægger kød eller grøntsager på den. Der er bare noget over duften af grillmads i sommerhuset. Jeg foreslår derfor at du anskaffer dig en lille grill, til terrassen eller haven. 100% af ideer til indretning af sommerhus som mænd får, handler om grill. Så medmindre du har en mand der insisterer på at have verden største Webergrill med 20 forskellige slags forlængelser til, behøver den ikke fylde særligt meget – det skal helst heller ikke være grillen, men den fine natur der er i centrum i dit sommerhus.

ideer til indretning af sommerhus

10. ORDENTLIG UORDEN

Den 10. af mine ideer til indretning af sommerhus er lidt en sammenkobling af nogle af de ovenstående punkter. Jeg vil blot understrege af der er plads til flere detaljer, mere nips, forskellige sammensætninger af mønstrer og skæve kopper i et dit sommerhus. Så længe der er orden i uordenen.

Med det mener jeg ikke, at du får lov til at rode mere end derhjemme. Men i et sommerhus er det lagene der skaber stemningen af ro og velvære på en anden måde end det er i hjemmet.

Der hjemme mener jeg, at det skal være mere stringent og der skal være flere rene linjer, da hjemmet skal opfylde flere forskellige praktiske funktioner. Sommerhus har tværtimod kun én funktion. Og det er, at få dig til at sænke skuldrene.

Netop fordi sommerhuset ikke som sådan har noget super praktisk formål, kan vi sætte fokus på æstetikken i langt højere grad og netop derfor er der også mere plads til, at eksperimenterer med teksturer, farver og mønstre uden at det forstyrre nogle funktioner. Derimod kan den ordenlige uorden være en forstærker til, at du kan slappe af, nyde omgivelserne og ikke mindst livet.

Det var mine 10 bud på ideer til indretning af sommerhus.

Har du brug for hjælp eller rådgivning til, hvordan du kan indrette dit sommerhus, så det passer til lige netop din stil og dine behov? Så skriv til mig på info@lubi-studio.dk. Jeg tager gerne en snak med dig om dine sommerhusdrømme over en kop kaffe eller et glas lemonade.

Inspiration & ideer til indretning af sommerhus

Ideer til indretning af sommerhus kan være svære at få selv. Du kan derfor finde inspiration og mange flere ideer til indretning af sommerhus her:

Derudover kan du også finde endnu flere ideer til indretning af sommerhus lige her.