INDRETNING AF SOMMERHUS – LYST, LET & LUFTIGT

indretning af sommerhus

Et sommerhus er et fristed hvor der skal fuld skrald på hyggen og hvad du ellers har behov for at sætte fokus på, væk fra dagligdagens rutiner. Indretning af sommerhuset er en måde hvorpå du kan skabe en atmosfære og stemning for netop dette. Men også et sted hvor der er plads til at eksperimentere med noget andet end den stil du har i dit daglige hjem.

6 TIPS TIL INDRETNING AF SOMMERHUSET

LYST, LET & LUFTIGT

For at få den rette atmosfære frem i indretning af sommerhuset kan du gøre det lyst, let og luftigt på flere måder og med små enkelte ændringer.

  • Du kan bl.a. bruge lyse farver til at åbne rummet op og få det til at virke større. Derudover giver lyse farver også en lettere atmosfære end en mørk indretning af sommerhuset vil gøre.
  • Dernæst kan du bruge lette og luftige materialer og tekstiler til at give den samme bløde atmosfære og fornemmelse af rummet.
  • Blomster og planter er også en frisk og skøn måde, at få et organisk materiale ind i rummet som får det til at løfte sig og samtidig giver en bedre luftkvalitet.

FLERFUNKTIONALITET

Fordi sommerhuse ofte ikke er så store kan det være vigtigt med flerfunktionel indretning af sommerhuset. Det kan implementeres ved hjælp af skræddersyede løsninger eller praktiske møbler, som f.eks. skænke som sidepladser med opbevaring, en sovesofa der kan fungere som gæsteseng eller møbler der kan holde til at blive brugt både ude og inde.

Når det er sagt kan der selvfølgelig altid være plads til en hængekøje eller andre alternative møbler.

INDE/UDE RUM

Indretning af sommerhuset er det perfekte sted at skabe et uderum i forlængelse af inderummet i dit sommerhus. Det kan gøre bl.a. ved at forlænge køkkenet og dermed gøre det muligt at lave opbevaring til mad og drikke samt mulighed for at bruge terrassen mere. Når det er sagt kan det være både praktisk og hyggeligt at sørge for, at der er minimum én overdækket terrasse – vi er trods alt i Danmark.

Du kan også skabe et ude bad, hvilket ikke ses så ofte og er lidt anderledes, men jeg lover dig at det er noget af det skønneste der findes – især hvis det står i forlængelse af en lille sauna.

SÆT DIT PERSONLIGE PRÆG PÅ INDRETNINGEN I SOMMERHUSET

Et sommerhus er ofte meget personligt og hyggeligt og det er der netop særligt plads til her. Ihvertfald på en anden måde end i dit daglige hjem. For et hjem er selvfølgelig også personligt, men der skal særligt også være plads til praktiske ting og flere forskellige funktioner. Et sommerhus derimod, er et afbræk fra hverdagen, som giver mulighed for at fokusere meget mere på afslapning og nydelse, hvilket giver mere plads til personligt nips of finurligheder.

I modsætning til dit daglige hjem behøver dit sommerhus heller ikke være lige så “pakket væk”. Med det mener jeg, at der er mere plads til at have potter og pander hængende fremme, at bøger ligger på bordet eller puder der pynter i sofaen.

Undgå overflødelige ting for at give plads til det der betyder noget i sommerhuset og for at udnytte brugen af sommerhuset så meget som muligt uden at det kommer til at se for rodet ud.

indretning af sommerhus,

ZONER & HYGGEKROGE

En måde at gøre indretning af sommerhuset mere balanceret og overskueligt er, at dele det op i forskellige zoner og hyggekroge til forskellige formål.

  • Det kan bl.a. være zoner til afslapning, læsning, tv, ude hygge, kreativitet eller selvforkælelse. På den måde virker sommerhuset mindre rodet og mere roligt fremfor hvis alt er samlet i enten en zone eller i tilfældige zoner lidt over det hele.

GÅ IGANG MED INDRETNING AF SOMMERHUS I GOD TID

Det er faktisk ved at være tid til at gå i gang med planlægningen og udførelsen af renoveringen allerede omkring nytår, så det hele kan være klar inden sommerferien starter. Jeg ved godt der er forholdsvis lang tid til men et indretningsprojekt er ofte større en man lige går og tror og det er ligegyldigt om det handler om et oprydnings, sorterings- og organiseringsprojekt. Eller om det handler om ny renovering eller indretning af sommerhuset. Alt efter hvor stort dit projekt er kan det nemlig tage fra 2 uger til 6 måneder at få skabt den atmosfære og stemning man ønsker i sommerhuset.

INDRETNING AF SOMMERHUS,

LUBI STUDIO har en tendens til at gemme ting væk i bag lukkede skabsdøre i hjemmet – hvilket vi selvfølgelig ser som en positiv ting. Men lige præcis når det kommer til sommerhuse mener jeg, at hyggen kan træde endnu mere frem og komme endnu mere i spil, hvis nogle udvalgte ting står fremme så man kan se dem. Det kan f.eks. være kaffe kander og te på en hylde i køkkenet eller lysestager og betydningsfuldt nips i vindueskarmen. Det der blot er enormt vigtigt er, at det ikke er rod der kommer til at ligge fremme, men derimod betydningsfulde eller praktiske ting der gør dine dage i sommerhuset nemmere, skønnere og endnu mere afslappet.

Hvis du har brug for sparring eller hjælp til indretning af dit sommerhus eller blot styling af din terrasse, hjælper jeg hellere end gerne.

Du kan altid skrive til mig på info@lubi-studio.dk

LÆS FLERE AF MINE DESIGN TANKER

indretning af sommerhus,
Projekter & Design Tanker, indretning af sommerhus
altan indretning, projekter og design tanker, terrasse indretning, indretning af sommerhus

ELLER FÅ ET OVERBLIK OVER ALLE MINE DESIGN TANKER

ET SOMMERHUS KAN SE UD PÅ MANGE FORSKELLIGE MÅDER – FÅ INSPIRATION TIL INDRETNING AF SOMMERHUSET HER.

Hos LUBI STUDIO har jeg en helt speciel og struktureret tilgang til ethvert indretningsprojekt. Min overbevisning er, at for at skabe et idealt hjem skal fundamentet være på plads og herefter kan vi begynde at bygge ovenpå. Med fundamentet mener jeg egentligt flere ting: Det kan f.eks. være at rummene er ideale for den måde man bevæger sig i det og bruger det og om alle praktiske ting er på plads. Derefter bygger vi ovenpå og tilføjer ting der måske er mindre praktiske, men til gengæld har en personlig værdi. Kombinationen af mine metoder er lige præcis det der kan gøre dit hjem, café, kontor, campingvogn eller andet rum unikt.