DE 7 GRUNDLÆGGENDE DESIGN PRINCIPPER

Jeg bruger de 7 grundlæggende design principper til at sammensætte de 7 elementer i indretning og derved skabe et smukt, funktionelt, harmonisk og unikt rumdesign.

rumdesign

01

BALANCE

Det er vigtigt, at der er den rette balance af de forskellige elementer ved indretning i hjemmet og rumdesign generelt. Balance drejer sig om alle elementer på flere forskellige områder. Jeg har for nyligt skrevet om maskulin indretning og når man indretter med f.eks. en maskulin indretning skaber man bevidst en overbalance af maskulinitet, som bl.a. mørke farver. Men det er stadig vigtigt at skabe en smule modbalance for, at rumdesignet ikke går over og bliver karikeret.

Et balanceret rumdesign skaber et smukt og roligt hjem, så vælger du, at indrette med en overbalance af f.eks. klare farver bliver dit hjem mere energifyldt.

Jeg mener sagtens at man kan skabe en overbalance af noget bestemt jeg mener bare at det er vigtigt at gøre sig tanker om hvad helheden af hjemmet skal udtrykke inden man går i gang med at skabe en overbalance. Det gælder både farver, former, materialer, tekstiler, proportioner og meget andet.

02

HARMONI

Harmoni kan minde om, at skabe et balanceret rumdesign. Men harmoni handler måske lidt mere om hvordan tingene reelt set passer sammen – hvilket selvfølgelig sagtens kan være subjektivt. Det kan også dreje sig om både funktionalitet og visualitet. F.eks. om dine stole rent praktisk passer i forhold til højden af bordet, men også om de visuelt passer sammen.

03

RYTME

Rytmen i hjemmet peger i retning af det her med at rummene skal kunne noget forskelligt. Der skal måske være ro i ét rum og høj energi i et andet. Derudover mener jeg, at en rød tråd skal følge rytmen for, at sørge for at energien i rummene ikke stikker helt af men samtidigt ikke står stille.

Rytmen i hjemmet kan også skabes udfra DIN daglige rytme og kan bl.a. gøres ved at gruppere områder i dit hjem alt efter hvad formålet er med det område. På den måde skaber du også en naturlig rytme imellem de forskellige sektioner i rummet og opnår dermed et bedre rumdesign.

04

FOKUS

Hos LUBI STUDIO arbejde jeg ofte med fokus punkter (også kaldet et center piece) i et rum. Her udvælger jeg et eller et par specifikke objekter til rumdesignet, som øjet automatisk skal ledes hen på i rummet. Det kan enten være en speciel eller stor lampe, en bestemt farve, et ekstraordinært spisebord osv. Derudover kan lys og lamper være med til at lede fokus hen på et bestem objekt

05

KONTRAST

Kontrast minder lidt om balance, men ser i højere grad på de enkelte elementer fremfor det overordnede billede. Kontraster er nemlig noget af det der er med til at skabe balancen. Har du valgt en lys farvepalette kan enkelte elementer i rumdesignet med fordel være mørke for at balancere rummet. Har du en mange bløde og runde elementer kan du med fordel tilføje lidt hårdere og kantede elementer og derved bruge kontrasterne til at skabe balance.

06

PROPORTIONER

Ved at finde en balance mellem proportionerne af de forskellige elementer skaber man også en harmoni i den overordnede stemning af rummet og hjemmet. Dette handler også om et praktisk formål, da f.eks. sofa og sofabord skal passe sammen størrelsesmæssigt og også passe til dine proportioner. Det kan f.eks. også være højden af køkkenbordet. Derudover kan proportioner også være med til at skabe fokuset i rummet. Det kan, som nævnt, være ved at tilføje en stor plante, en stor lampe osv.

07

DETALJER

Detaljer er vigtige for at gøre dit hjem personligt og for at give et godt helhedsindtryk af rumdesignet. Det er derudover noget der kan tilføjes til de ovenstående principper og de 7 elementer. Det kan f.eks. være en farvet pude der derudover har et mønster du godt kan lide eller det kan være billeder du hænger op, håndtagene på dine skabslåger, spejle osv.

Jeg håber, at du har fået noget ud af mine tips. Hvis du har lyst til at høre mere om boligindretning kan du kontakte mig på info@lubi-studio.dk eller læse flere af mine design tanker.

FÅ MERE INSPIRATION TIL GODE RUMDESIGNS