TERRASSE INDRETNING

Brug den rigtige terrasse indretning til at gøre terrassen til dit yndlingssted. Selvom vi bor i Danmark og vejret kan være enormt uforudsigeligt, kan vi stadig få stor glæde af vores terrasse ved blot at gennemtænke indretningen af den udfra hvad du vil bruge den til og hvilke behov den skal dække. Jeg giver her 5 tips til hvordan en fantastisk terrasse indretning kan se ud:

01

OVERDÆKKET TERRASSE ELLER EJ

Som det første anbefaler jeg, at du finder ud af om hele eller dele af dine terrasse skal være overdækket og i så fald, hvordan den skal dækkes.

Fordelen ved at have en hel eller delvis overdækket terrasse er, at det kan skærme dig for sol, vind og regn og du dermed kan bruge terrassen året rundt.

Du kan overdække din terrasse på forskellige måder. Du kan f.eks. bygge en pergola. En pergola er en mere permanent metode, der bl.a. kan give en god skygge zone.

Hvis du ønsker en mindre permanent løsning kan man købe forskellige former for sejl, der holder vinden på afstand.

En tredje og lidt anerledes måde at have mulighed for at bruge sit uderum hele året er ved at indsætte et drivhus eller lysthus – enten i forlængelse af din terrasse eller som en del af den.

02

FORSKELLIGE ZONER

Det er vigtigt, at din terrasse inddeles i forskellige zoner der kan dække forskellige behov. Det er især vigtigt at tænke over solens bane og hvilken retning vinden oftest kommer fra.

På den måde kan du bl.a. finde ud af hvor din overdækning skal placeres.

Derudover kan dette være en gode måde at finde ud af hvor du skal placere hyggekrogen til din morgenkaffe og avis, hvor du skal placere hængekøjen til middagsafslapningen og hvor spisebordet til aftenerne bør placeres.

03

FLEKSIBLE MØBLER

Der er mange muligheder for forskellige møbler til din terrasse indretning. Først og fremmest er det vigtigt at du bruger møbler der enten er slidstærke og kan tåle forskellige slags vejr. Eller møbler du kan bruge måde ude og inde.

I forhold til møbler som en del af terrasse indretningen er det også en fantastisk anledning til at indrette med brugte, gamle, fine møbler. Ved at købe gamle møbler til din terrasse indretning kan du nemmere gøre terrasse indretningen mere personlig og autentisk ved hjælp af maling og små detaljerede fund.

terrasse indretning

Ønsker du hjælp til at finde ud af hvordan den rigtige terrasse indretning ser ud for dig, hjælper jeg dig hellere end gerne.

Kontakt mig på info@lubi-studio.dk for at høre mere.

terrasse indretning

04

DETALJER

Det der indrammer terrasse indretningen og gør den mest personlig er de detaljer du vælger at tilføje.

Det kan bl.a. være forskellige former for tæpper, puder, lamper og lanterner der kan placeres i forskellige niveauer eller planter og blomster som du kan indramme forskellige zoner med. Dette er også en måde, at gøre terrassen endnu mere hyggelig og intim.

Det skønne ved at tilføje både lys og planter er, at det er DIG der bestemmer hvordan de skal placeres alt efter hvilket udtryk du ønsker.

Som sagt kan placering af lamper og blomster midt og rund omkring på terrassen gøre den mere hyggelig og intim. Hvis du derimod placerer det rundt i kanten af terrassen gør det rummets udtryk mere stilrent og minimalistisk.

05

VARME

Ønsker du at bruge din terrasse hele året er det vigtigt at du tilføjer en eller flere former for varmekilder.

Der findes mange forskellige terrassevarmere der er enormt gode til formålet og jeg anbefaler klar at investere i en. Men når det er sagt synes jeg også, at det er enormt skønt at tilføje et bålsted til en af zonerne på din terrasse. Det vil nemlig gøre, at i har et sted at samles om naturligt, både om aftenen og de koldere dage. Derudover giver det også anledning til at lave lækker mad på og er mindre upraktisk end et helt udekøkken.

Sørg derudover for, at have nogle skønne tæpper liggende. Udover at de er funktionelle og varmer, giver de også en god stemning til hyggen.

FÅ MERE INSPIRATION

altan indretning, projekter og design tanker, terrasse indretning

INDRETNING AF SOMMERHUS, PROJEKTER OG DESIGN TANKER, indretningsarkitekt priser, indretningskonsulent priser, indretningskonsulent priser, indretningshjælp, indretningsarkitekt i København, online indretningshjælp, terrasse indretning,

FIND ENDNU MERE INSPIRATION TIL TERRASSE INDRETNING PÅ MIN PINTEREST